Koululaisen kirjoitus ulkohousuista koskettaa: ”Ei voi olla syy jättää porukan ulkopuolelle”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koulukiusaaminen on ollut viime vuosina syystäkin kovasti esillä, sillä se on henkistä ja usein myös fyysistä väkivaltaa. Tänään viidesluokkalaisen Henna Lemettisen kirjoittama mielipidekirjoitus kiusaamisesta ja sen syistä on koskettanut suurta joukkoa suomalaisia.

– Oletko koskaan miettinyt miksi jätät ulkohousut kotiin? Onko syy se, että se on olevinaan muodikasta ja haluat olla ”cool” vai se että sinua kiusataan? Faktahan on, että jos et käytä ulkohousuja kovilla pakkasilla, sinulle tulee kylmä ja voit tulla kipeäksi, Henna kirjoittaa.

Keski-Palokan koulun 5D-luokkaa käyvä Henna kertoo Keskisuomalainen-lehdessä julkaistussa kirjoituksessa miten kiusaaminen voi olla syynä siihen, että koululaiset jättävät ulkohousut kotiin. Hän on huolissaan siitä, että yhä nuoremmat seuraavat vanhempiensa esimerkkiä ja jättävät ulkohousut pukematta, koska haluavat näyttää muita tyylikkäämmiltä.

– Tämä voi lisätä kiusaamista nuorempien joukossa, koska ajatellaan, että ne jotka eivät käytä ulkohousuja ovat jotekin hienompia ja arvokkaampia ihmisiä kuin ne jotka käyttävät. On jokaisen oma asia käyttääkö ulkohousuja vai ei, mutta ulkohousujen käyttö ei pitäisi olla syy siihen, että voidaan jättää porukan ulkopuolelle.

Henna toteaa, että ulkohousuja käyttävä voi olla aivan yhtä tyylikäs kuin muutkin, sillä ihminen ei muutu ulkohousujen myötä. Lisäksi viidesluokkalainen muistuttaa, että ulkohousujen käyttäjän sijaan todellisuudessa nimenomaan kiusaaja on nolo ihminen.