48 000 euron joulukuusi tyrmistyttää Roomassa – kuollut puu keskellä Piazza Veneziaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rooman kaltaisen historiallisen kulttuurikaupungin saattaisi kuvitella panostavan joulukuusen näyttävyyteen. Tänä vuonna totuus on kuitenkin jotain aivan muuta, vaikka rahaa kuuseen onkin laitettu palamaan kymmenien tuhansien eurojen edestä.

Rooman Piazza Venezia palatsille 8. julukuuta pystytetty kuusi on herättänyt tyrmistystä niin paikallisten keskuudessa kuin sosiaalisessa mediassakin. 48.000 euroa maksanutta joulukuusta ei pidetä hintansa väärtinä.

20 metriä korkean kuusen oksat ovat erittäin harvassa, ja siitä on karissut suuria määriä neulasia niin kauan kuin puu on ollut esillä. Roomalaiset ovat antaneet joulukuuselle kaljuun viittaavan lempinimen ”spelacchio”.

Kuusta on myös verrattu sosiaalisessa mediassa muun muassa vessaharjaan ja kutsuttu maailman surullisemmaksi joulukuuseksi. Surullisen kuuluisalla Spelacchio-kuusella on jopa oma, yli viiden tuhannen seuraajan Twitter-tili.