Venäjällä ihmetyttäneen ”koirakarhun” mysteeri selvisi – eläimellä surullinen tausta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Venäjällä on saatu kiinni erikoinen eläin, joka näytti monien mielestä olevan koiran ja karhun risteytys. Eläimen pää ja kuono näyttävät aivan karhulta, mutta sen keho ja liikkuminen oli kuitenkin hyvin koiramaista. Nyt koirakarhuksi kutsutun eläimen tausta on viimein selvinnyt.

Venäjällä Chelyabinskin alueella kiinni saatu karhulta näyttävä koira on nyt todettu pelkästään koiraksi. The Sun -uutisten mukaan koirassa epäillään olevan chow chow -rodun ja sekarotuisen katukoiran risteytys. Koira on luultavasti ollut aluksi perheen lemmikki, joka on aggressiivisuuden vuoksi hylätty luontoon.

Yksin elettyään noin neljävuotiaaksi arveltu koira on vieraantunut ihmisistä eikä enää luota ihmisiin. Eläinlääkäreiden mukaan kyseessä on julma ihmisten luoma risteytys, jonka aggressiivinen luonne on vain pahentunut julman kohtelun seurauksena. Venäjällä chow chow -rotuisia pentuja myydään puhdasrotuisina kalliilla hinnalla, mutta todellisuudessa ne saattavatkin olla risteytyksiä minkä tahansa muun koiran kanssa.