Leo Komarov nuorten MM-kisoista: ”Pienilläkin mailla nykyisin saumoja”

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat viime vuosina ryhtyneet seuraamaan tavallista aktiivisemmin niin sanottujen Pikkuleijonien edesottamuksia alle 20-vuotiaiden nuorten jääkiekon MM-kilpailuissa. Menestyksen myötä kisat noteerataan Suomessakin näkyvästi.

Tällä kertaa Yhdysvaltojen Buffalossa pelattavat kisat alkavat jo tänään tapaninpäivänä ja päättyvät ennen loppiaista 5. tammikuuta 2018. Tänään Suomi kohtaa kisojen ensimmäisessä pelissään Kanadan. Ottelu nähdään televisiossa Yleisradion TV2-kanavalla kello 22.30 alkaen.

Nyt leijonakonkari Leo Komarov on kertonut, että jääkiekon nuorten MM-kisat ovat merkittävä tapahtuma myös rapakon toisella puolella Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

– Onhan se mielenkiintoinen turnaus niin faneille kuin pojillekin. Etenkin täällä Kanadassa ja Yhdysvalloissa se on valtavan iso tapahtuma, jossa pelejä näytetään tarkasti joka kulmasta. Hieno kokemus pelaajille, Leo Komarov kertoi kansainvälisen peliyhtiön haastattelussa.

Kanada voitti Komarovin U20-vuosina molemmat turnaukset, joissa hän itse oli mukana. Yhteensä Kanada voitti nuorten maailmanmestaruuden viisi kertaa peräkkäin, joten tänään Suomi on heti ensimmäisessä ottelussaan tosipaikan edessä. Aivan viime vuosina Kanada on tosin saanut mestaruuden vain kerran.

– Enpä tiedä, ehkä se kertoo enemmän siitä, että joka maasta nousee nykyään kovatasoisia pelaajia. Esimerkiksi Tanskahan oli vuosi sitten aika kova. Niin sanotuilla pienilläkin mailla on nykyään saumoja, vaikka kyseessä on todella kova turnaus, jossa pelaa paljon tulevia NHL-pelaajia.