Turkulainen kirjastonhoitaja retosteli tuhonneensa kirjan miesten tasa-arvosta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa on noussut kohu tapauksesta, jossa turkulainen kirjastonhoitaja tuhosi miesten tasa-arvoa käsitelleen kirjan ja retosteli asialla Facebookissa. Päivityksen ja sitä seuranneiden kommenttien mukaan motiivi näyttää olleen ideologinen.

– Joulumieli pääsi yllättämään töissä. Poistin yhden Henry Laasasen kirjan kokoelmasta, vaikka se oli hyvässä kunnossa ja sitä lainattiin paljon. Ei mennyt edes myyntikärryyn, vaan suoraan rouhimoon, kirjastonhoitaja kirjoitti työnantajansa omaisuuden tuhoamisesta.

Facebook

Asiasta uutisoineen Turun Sanomien mukaan kyseessä oli Henry Laasasen teos Naisten seksuaalinen valta, joka osoittaa, että naisten seksuaalinen valta on eräs yhteiskunnan keskeisistä vallan muodoista, joka siirtää varallisuutta ja muita resursseja miehiltä naisille.

Kirjastonhoitajan kommenttien perusteella voidaan tehdä johtopäätös, että tapaus ei välttämättä ollut ensimmäinen laatuaan.

– Onneks poistettujen tilalle tulee aina uutta matskua, eräs kommentoi päivitystä.

– Joo tuulimyllyjä vastaan taisteluahan tä on, kirjastonhoitaja vastasi.

Asiasta nousi nopeasti sosiaalisessa mediassa kohu, johon myös tuhotuksi lähetetyn kirjan kirjoittanut Laasanen on ottanut osaa. Turun kaupunginkirjaston seutupalvelupäällikkö Ulla-Maija Maunu vahvisti, ettei tällainen toiminta ole kirjaston toimintaperiaatteiden mukaista ja että asiassa on ryhdytty toimenpiteisiin.

Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes korosti Turun Sanomille, että kirjojen poistamiselle on määritelty selkeät periaatteet. Yksittäiset kirjastonhoitajat eivät saa poistaa valikoimista oman ideologiansa vastaisia teoksia.