Vauva mullistaa parisuhteen – tässä 5 seurausta

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Perheen perustaminen ja lasten syntyminen muuttaa parisuhdetta yleensä enemmän kuin mies ja nainen ovat voineet kuvitellakaan. Lapsi tuo paljon iloa ja onnea arkeen, mutta lasten myötä kahdenkeskinen aika jää kuitenkin väistämättä vähemmälle. Nyt Cosmopolitan-sivusto julkaisi melko osuvan listauksen siitä miten parisuhde muuttuu vauvan myötä.

1. Laiskat viikonloput ovat historiaa

Viikonloppuisin myöhään nukkuminen, rauhalliset aamut ja pitkät brunssit eivät enää kuulu osaksi viikonloppujanne vauvan kanssa.

2. Treffi-ilta maksaa enemmän ja päättyy aiemmin

Treffi-ilta tulee maksamaan normaalia enemmän, mikäli pariskunta joutuu palkkaamaan ulkopuolisen lapsenvahdin. Lapsenvahdin vuoksi myös kotiin palaaminen tapahtuu aiemmin eikä juhliminen kestä enää pikkutunneille saakka.

3. Seksielämä ei ole enää spontaania

Aiemmin pariskunta pystyi harrastamaan seksiä aina kun siltä tuntui. Lasten myötä seksiä harrastetaan silloin kun on aikaa ja usein se kannattaakin aikatauluttaa, että aikaa todella löytyy.

4. Parisuhde muuttuu myös työsuhteeksi

Lasten hoitaminen yhdessä vaatii organisointia ja yhteistyötä. Toisinaan oma kumppani voi tässä suhteessa tuntua enemmän työkaverilta kuin rakastajalta.

5. Suututte useammin ja rakastatte enemmän

Toisinaan kiireinen lapsiarki voi saada pariskunnan kinastelemaan keskenään enemmän. Lapsen tulon myötä perheen sisäinen rakkauden määrä kuitenkin samalla kasvaa ja lapsen kanssa leikkivä puoliso voikin saada toisessa aikaan suuremman rakkauden tunteen kuin aiemmin.