8 vinkkiä pikkulasten vanhemmille – näin järjestätte onnistuneen treffi-illan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pienten lasten vanhemmat saavat harvoin omaa aikaa. Pariskuntien on kuitenkin hyvä muistaa pitää toisistaan huolta ja antaa aikaa yhteiselle rakkaudelle. Asiantuntijat suosittelevat, että vanhemmat kävisivät treffeillä noin kerran kuukaudessa – osa patistelee yhteisen ajan pariin jopa viikoittain.

Jokaisella on oma tapansa ottaa aikaa parisuhteelle. Yksi yleisimmistä on kuitenkin se, että pariskunta lähtee treffeille. Illalle tai kokonaiselle päivälle on hyvä varata erikseen aikaa kalenterista. Treffi-ilta on yhtä tärkeä kalenterimerkintä kuin vaikkapa kokoukset, lasten harrastukset tai tuttavan syntymäpäivä. Vanhemmat voivat sopia tuttavaperheen kanssa lapsenvahtivuoroista, jotta molempien perheiden aikuiset saisivat välillä omaa aikaa.

Treffi-illan takia ei saa tuntea syyllisyyttä. Vanhempien oma aika tekee kasvattajista vahvempia ja parantaa heidän suhdettaan. Samalla lapset oppivat, että äiti ja isä pitävät toisistaan huolta. He näkevät, minkälainen parisuhde parhaimmillaan on.

Treffi-illalle tulee antaa sen kaipaama arvo. Pariskunta pukeutuu hyvin ja panostaa ulkonäköönsä. Kun lähtee viettämään iltaa oman kumppanin kanssa, tulee hänet myös ottaa huomioon. Puhelimet voi jättää suosiolla käsilaukun tai taskun pohjalle, PureWow muistuttaa.

Aikuisten on hyvä keskittyä toisiinsa ja jutella kasvotusten. Parhaimmat keskustelunaiheet ovat sellaisia, joissa ei tarvitse vatvoa lapsiin liittyviä asioita. Kun yhteiseen aikaan lisää mielekästä tekemistä, tulee illasta varmasti ikimuistoinen. Pariskunta voi myös päättää illalle tavoitteen, olipa se sitten rentoutumista, nollaamista ja tulikuumaa seksiä.