Tällaisia kommentteja naiset kuulevat töissä edelleen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nykyään tasa-arvo miesten ja naisten kesken on asia, jonka puolesta monet puhuvat. Varsinkin työelämässä naiset eri aloilla saattavat edelleen joutua todistelemaan omaa pätevyyttään, minkä lisäksi naisten ulkonäöllä tuntuu edelleen olevan vaikutusta eri alojen työpaikkojen saamisen suhteen.

Naiset saavat myös edelleen kuulla työpaikoilla kommentteja, joita miespuolisille työntekijöille ei koskaan sanottaisi. BBC Three -kanavan julkaisemalla videolla naiset kertovat millaisia kommentteja ja ennakkoluuloja he saavat edelleen työpaikoissaan kuulla.

Videolla naiset lukevat ääneen asioita, joita naisille sanotaan, mutta joita naisten ei missään nimessä tulisi enää kuulla. Moni kommenteista liittyy naisten ulkonäköön, tunteiden näyttämiseen, pätevyyden epäilemiseen tai siihen, että naisilla on kuukautiset.