Tutkija: Marsista löytyi kenties merkkejä elämästä

Viihdeuutiset · Stara.fi

NASA on tutkinut viime vuosina aktiivisesti Mars-planeettaa, jonka asuttamista ihmisillä kaavaillaan nykyisin ihan vakavasti. Eräs maailmankuuluista Mars-tutkijoista, Barry DiGregorio, on muun muassa kirjoittanut aiheesta useita kirjoja ja vaatinut, ettei Marsista saa tuoda maapallolle näytteitä.

DiGregorio on myös geologi ja hän on tutkinut millaisia jälkiä orgamismit jättävät jälkeensä. Nyt tutkija on noussut otsikoihin ympäri maailmaa, sillä hän on tutkinut Marsin pinnasta otettuja valokuvia ja huomannut niissä mahdollisia merkkejä elävistä organismeista.

Hänen mukaansa Marsin pinnalla havaitut kuviot muistuttavat Ontariojärven kivistä löytyneitä jälkiä. Tutkija teki vastaavia havaintoja ensimmäisen kerran jo vuonna 2001, kun DiGregorio oli tutkinut Viking-projektin tuottamaa aineistoa. Nyt 17 vuotta myöhemmin havainnot ovat nousseet jälleen puheenaiheeksi, kun muun muassa Space.com uutisoi asiasta.