Tältä Hämähäkkimies-elokuva näytti Nokian kännykästä vuonna 1998

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nykyaikaisten älypuhelinten näytöltä pystyy helposti katselemaan elokuvia ja sarjoja, mutta aina niin ei ollut. Vielä 1990-luvun lopussa useimpien kännyköiden näytöillä pysyttiin esittämään vain mustavalkoista pikseligrafiikkaa.

Youtubessa julkaistulla videolla nähdään kuitenkin jotain yllättävää. Siinä Hämähäkkimies-elokuvan kohtaus pyörii Nokian vuonna 1998 markkinoille tuoman 5110 -puhelimen mustavalkonäytöllä. Järin tarkkaa kuvaa se ei pysty toistamaan, mutta kohtauksesta saa kuitenkin selvää.

Aivan pelkän Nokia 5110:n varassa ei video pyöri, sillä apuna on käytetty avoimeen laitteistoon perustuvaa Arduinon mikro-ohjainta. Youtuben Science Nurd -kanavalla jaetuissa videoissa Nokian pikselinäyttöä käytetään myös muun muassa elokuvien 300 ja Matrix esittämiseen.