Poliisi paljasti: Näin monta autoilijaa puhallutetaan kameratolpan hinnalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen poliisi on viime aikoina aktivoitunut huomattavasti sosiaalisessa mediassa, ja samalla se on lisännyt keskustelua kansalaisten kanssa. Nyt poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein on vastannut saamaansa mielenkiintoiseen kysymykseen.

Pasterstein kertoi Twitterissä, että häneltä oli tiedusteltu montako puhallusratsiaa poliisi saa tehtyä yhden nopeusvalvontaa automaattisesti tekevän kameratolpan hinnalla. Johtaja otti asiasta selvää ja paljasti vastauksen niin ikään somessa. Poliisin mukaan yhden tolpan pystytys maksaa noin 15.000 euroa. Poliisi tekee tunnissa keskimäärin 60 puhallutusta, kun ajassa on mukana myös matkat ratsiapaikalle.

– Ratsiassa puhallutuksia n. 60 tunnissa (sis. matkat). Poliisin HTV maksaa n. 60 t€ sisältää 1640 tuntia joista tehokasta n. 60 % = n.15.000, Dennis Pasterstein vastasi kysymykseen.

Poliisin henkilötyövuosi maksaa siis keskimäärin 60.000 euroa, joka sisältää 1.640 tuntia työaikaa. Siitä tehokasta työaikaa on noin 60 prosenttia, eli pyöreästi tuhat tuntia. Yksi työtunti maksaa siis karkeasti arvioiden 60 euroa, ja siinä ajassa tehdään 60 puhallutusta. Yhden puhallutuksen hinta on siis noin yhden euron, eli 15.000 euron kameratolpan hinnalla saa noin 15.000 puhallutusta.