Dolores O’Riordan Staralle vuonna 2007: ”En vaihtaisi osaani kenenkään kanssa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikkimaailma järkyttyi tänään, kun suru-uutinen The Cranberries -laulaja Dolores O’Riordanin kuolemasta levisi ympäri maailmaa. 46-vuotiaana täysin yllättäen kesken levytyssession menehtyneen poptähden kuolinsyy ei ole vielä tiedossa.

The Cranberries -yhtye oli traagisen tapahtuman sattuessa levyttämässä uutta materiaalia Lontoossa. Yhtyeen tiedottaja vahvisti tapahtuneen, mutta ei voinut vielä kertoa asiasta tarkemmin. Kuolinsyystä leviää parhaillaan sosiaalisessa mediassa runsaasti erilaisia spekulaatioita.

Stara tapasi Dolores O’Riordanin niin ikään Lontoossa 11 vuotta sitten, vuonna 2007, kun hän oli levyttämässä Are You Listening? -soololevyään yhtyeensä hajottua neljä vuotta aiemmin. Dolores kertoi haastattelussa musiikkinsa lisäksi myös elämästään ja lapsuudestaan.

Limerickin maaseudulla Irlannissa varttunut poptähti oli seitsenlapsisen perheen kuopus. Vaikka O’Riordan sai tiukan katolisen kasvatuksen, hän haaveili lapsesta saakka rocklaulajan elämästä.

– Olen laulanut koko ikäni. Esiinnyin jo koulun ensimmäisellä luokalla luokkakavereilleni ja opettajille. Lauloin nuoruudessani myös esimerkiksi kylämme paikallisissa pubeissa. Pidin kuitenkin kaikkein eniten kirkkokuorossa esiintymisestä. Nautin lauluääneni ja laulamiseni saamasta huomiosta, Dolores O’Riordan kertoi Staralle.

– Rocklaulajan ura oli ainoa tulevaisuuden suunnitelmani ja vaihtoehtoni elämässä. Koulu ja opiskelu eivät kiinnostaneet minua koskaan mainittavasti. Muistutin suunnitelmistani säännöllisesti sekä vanhempiani että opinto-ohjaajaani.

19-vuotiaana The Cranberry Saw Us -yhtyeeseen vuonna 1990 liittynyt Dolores pyysi vaihtamaan yhtyeen nimeksi The Cranberries. Bändin debyyttialbumi Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? nousi Britannian listaykköseksi, ja poikatyttömäisesta Doloresista tuli kertaheitolla supertähti.

– Olen lapsuudestani lähtien ollut levoton poikatyttö. Koska minulla oli yksi sisko ja viisi veljeä, samastuin enemmän veljiini kuin siskooni. Halusin olla poika, koska he saivat tehdä paljon asioita, jotka olivat kiellettyjä tytöiltä.

– Vihasin esimerkiksi pitkiä hiuksia. Koska tapanani oli sotkea purukumia hiuksiini, äitini joutui leikkaamaan ne tuon tuostakin lyhyiksi. Yritin myös jopa käydä vessassa ja pissiä poikien tavoin. Halusin vain olla poika.

Dolores O’Riordan alkoi 1990-luvun lopulla omaksua aikaisempaa naisellisempaa käytöstä ja pukeutumistyyliä.

– Minulta kului vuosikausia naiseuteni ymmärtämiseen ja löytämiseen. Nautin nyt naisena olemisesta sekä kaikista sen eduista ja haitoista koko sydämestäni. En vaihtaisi osaani kenenkään kanssa, Dolores O’Riordan kertoi Staralle Lontoossa vuonna 2007.