Jäälohkareiden virta joessa lumoaa – nettivideo ihastuttaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Olemme seuranneet viime päivinä useampaan otteeseen Pohjois-Amerikassa parhaillaan käynnissä olevaa luonnonmullistusta, jossa erityisesti koillisen Yhdysvaltojen alue kärsii Grayson-myrskyn myötä historiallisen rajuista pakkasista. Esimerkiksi Niagaran putoukset jäätyivät jo aiemmin.

Nyt videolla nähdään melko lumoava näky, jossa virtaava joki kuljettaa jäälohkareita. Virginiassa kuvatulla videolla nähdään pätkä 580 kilometriä pitkästä New River -joesta, jonka pinta on kokonaan jäälohkareiden peitossa.

Joki on ilmeisesti kovien pakkasten myötä osittain jäätynyt, mutta myöhemmin joen virratessa murtunut. Joki on todella näyttävä näky kun sen voimakas virtaus onnistuu kuljettamaan melko paksua jäälohkarekerrosta mukanaan.