Masentaako tammikuu? Näin selviät siitä kunnialla

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkimusten mukaan tammikuu on perinteisesti suosituin kuukausi, jolloin uusi kuntoiluharrastus aloitetaan. Kuntosalit täyttyvät innokkaista treenaajista, mikä voi saada kotiin jääneet ihmiset tuntemaan itsensä entistäkin epäonnistuneemmiksi omien tavoitteidensa suhteen.

Pimeä tammikuu voi saada toisinaan ihmisten mielen matalaksi. Nyt Daily Mail -sivusto listasi pieniä ja helppoja asioita, joiden avulla ihmiset voivat kokea olonsa heti paremmaksi.

1. Ole armollinen uudenvuodenlupauksen suhteen

Terveellisemmän elämäntavan aloittaminen ei ole vielä myöhäistä, vaikka tammikuun ensimmäinen viikko ei olisikaan sujunut täysin oman lupauksen mukaan.

2. Ole kiitollinen

Älä soimaa itseäsi enää herkuttelusta. Ole kiitollinen asioista, jotka ovat elämässä tällä hetkellä hyvin.

3. Pidä yhteyttä ystäviin

Ystävien näkeminen saa olon heti paremmaksi.

4. Nosta jalat ylös

Mikäli et ole vielä jaksanut raahautua kuntosalille saakka, mene lattialle selällesi makaamaan ja nosta jalat ylös kohti kattoa. Jo tämä asento saa olosi tuntumaan virkeämmältä, koska jalkojen ylhäällä pitäminen avaa energiakanavat.

5. Mene kevättä kohti

Talvi ja tammikuu saattaa tuntua pimeältä ja kylmältä, mutta muista, että kevät ja päivien piteneminen ovat aivan nurkan takana. Valoa tulee lisää päivä päivältä ja aurinko alkaa vähitellen lämmittämään.