Tutkimus: Kiihottunut nainen ajattelee enemmän kuin mies

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisten aivot käyvät lähes ylikierroksilla silloin kun nainen kiihottuu. Tutkijat huomasivat uudessa tutkimuksessaan, että naisten aivotoiminta on ennen seksiä ja sen aikana paljon vilkkaampaa kuin miehillä.

Daily Mail -sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa tutkittiin naisten ja miesten aivotoimintaa henkilöiden kiihottuessa. Koehenkilöiden aivojen aktiivisuutta mitattiin samalla kun henkilöt katsoivat aikuisviihdettä. Kävi ilmi, että naisten aivoissa aktiivisuus kasvoi huomattavasti miehiä enemmän useilla eri osa-alueille.

Myös miesten aivoissa huomattiin kiihottumisen aikana aktiivisuutta, mutta se ei kuitenkaan ollut niin vahvaa kuin naisilla. Naispuolisten koehenkilöiden tuloksista huomattiin, että genitaalialueiden kiihottuminen ja aivojen aktiivisuus olivat selvästi vuorovaikutuksessa keskenään. Naisen aivot reagoivat vahvemmin visuaalisuuteen ja seksin näkemiseen kuin miesten, mikä oli tutkijoiden mielestä yllättävää.