UAV-kopteri pelasti surffareiden hengen rannalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

UAV-koptereiden aiheuttamat ongelmatilanteet puhututtavat paljon, mutta niistä voi olla myös käytännön hyötyä. Kaksi surffaria voi ainakin kiittää kauko-ohjattavaa dronea henkensä pelastamisesta.

Australian Lennox Headin rannikolla todistettiin taannoin hätätilannetta. Kaksi nuorta miestä oli surffannut keskelle voimakkaita aaltoja ja joutunut vaaraan. Onneksi hengenpelastajan käytössä ollut UAV-drone huomasi heidät.

Hengenpelastaja Jai Sheridan käytti dronea toimittaakseen surffareille kellukkeen. Sen avulla nuoret miehet pystyivät uimaan takaisin rannalle turvallisesti.

Sydney Morning Herald -lehden mukaan kellukkeen toimittaminen apua tarvinneille kesti vain noin 70 sekuntia. Mikäli hengenpelastajat olisivat tehneet sen uimalla, olisi samassa tehtävässä saattanut kulua jopa kuusi minuuttia.