Suosi silmälaseja – piilolinssit vanhentavat ulkonäköäsi

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Silmälasit voivat mallista riippuen saada ihmisen vaikuttamaan hieman viisaammalta ja jopa ikäistään vanhemmaltakin. Nyt on kuitenkin huomattu, että piilolinssien käyttäminen ikäännyttää ihmisten ulkonäköä itse asiassa paljon enemmän.

Silmälääkäri Allon Barsam paljasti Daily Mail -sivustolle, että piilolinssien käyttäminen ikäännyttää ihmisiä monilla eri tavoilla. Piilolinssien käyttäminen tulehduttaa kevyesti silmien ympäristöä ja silmiä. Punoittavat luomet ja silmät nähdään yleensä ikääntymisen ja väsymyksen merkkinä, vaikka ne johtuisivatkin piilolinsseistä.

Ihmiset yleensä myös asettavat piilolinssit silmiin venyttämällä ala- tai yläluomea silmästä pois päin. Tämä saa silmiä ympäröivän herkän ihon venymään ja veltostumaan, mikä aiheuttaa ajan saatossa ryppyjä, veltostuttaa yläluomia ja tekee roikkuvat silmäpussit.