Lehti: Apple lopettamassa iPhone X -puhelimen valmistuksen

Digi · Tim Isokivi

Apple toi viime syksynä markkinoille uuden iPhone X -puhelinmallin, jota hehkutettiin innovatiivisimpana älypuhelimena vuosiin. Laitteen massiivista hintaa sen sijaan kritisoitiin laajasti. Nyt yhtiön uskotaan lopettavan lippulaivapuhelimensa valmistuksen.

iPhone X:n valmistus lopetetaan todennäköisesti kesällä 2018. Analyytikko Ming-Chi Kuo kertoo Apple Insider -sivuston mukaan syynä olevan heikot myyntiluvut ja huono vastaanotto Kiinassa. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta kun Apple lopettaa uuden puhelinmallin valmistuksen vain vuoden sisällä sitten iPhone 5C -laitteen.

Applen suunnitelmissa on tuoda uusi paranneltu iPhone X Plus -malli myyntiin ensi syksynä. Kuon mukaan yhtiön tulos tulee iPhone X:n valmistuksen lopettamisesta huolimatta todennäköisesti kasvamaan viidellä prosentilla vuoden 2018 ensimmäisen puoliskon aikana.

iPhone X -älypuhelinta kritisoitiin muun muassa sen särkyvyyden ja kalliin hinnan vuoksi. Monien mielestä laitteen uudet ominaisuudet eivät myöskään olleet tarpeeksi merkittäviä aikaisempiin malleihin verrattuna.