Donald Trump pyysi Van Goghin maalausta – museo kieltäytyi ja tarjosi kultaista wc-pönttöä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti on tunnetusti maailman vaikutusvaltaisin ihminen, mutta ihan mitä tahansa ei hänkään halutessaan saa. Sen on nyt osoittanut Guggenheimin taidemuseo, jolta presidentti pyysi saada Valkoisen talon asuintiloihinsa lainaan Vincent Van Goghin maalausta.

Museo ei suostunut pyyntöön. Valkoisen talon pyyntö arvomaalauksesta evättiin, mutta Guggenheim tarjosi kuitenkin tilalle jotain hieman toisenlaista taidetta. Museon kuraattori tarjosi nimittäin kohteliaasti presidentille käytettyä kultaista wc-pönttöä.

Taiteilija Maurizio Cattelanin kultaisen wc-pöntön nimi on America, ja sen on tarkoitus kuvastaa Yhdysvaltojen suurta varallisuutta. 18 karaatin kullasta valmistettu pönttö on museon päivittäin kävijöiden käytössä museon viidennen kerroksen wc-tiloissa.

Trumpin tiedetään rakastavan kullan kimallusta ja omaisuutensa näyttämistä myös kotiensa sisustuksessa, joten Guggenheim oli todennäköisesti aivan oikeilla jäljillä tarjotessaan presidentille taiteellista vessanpönttöä. Tapaus paljastui, kun Washington Post sai käsiinsä Valkoisen talon, taiteilijan ja Guggenheimin välisen kirjeenvaihdon.