Nainen, älä käytä Tinderiä ovulaation aikana – tässä syy!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Naisten kuukautiskierrolla on suuri merkitys käyttäytymiseen, viehättävyyteen ja miesmakuun. Myös miehet kiinnittävät huomiotaan herkemmin naiseen, joka käyttäytyy estrogeenipäissään huomattavasti seksikkäämmin kuin normaalisti. Tällöin saattaa syntyä virhevalintoja parinmuodostamisessa.

Moni miesvalintojaan myöhemmin ihmettelevä neitokainen voi helposti laskea yksi plus yksi. Nainen tekee ovulaation aikana helpommin virhevalintoja miehiä kartoittaessaan, koska kehossa hyrräävät hormonit voivat sumentaa arviointikykyä.

Ovuloivat sinkkunaiset saattavat kiinnostua kaikista vähänkään silmää miellyttävistä miehistä. Miehet voivat kuitenkin unohtua myöhemmin hormonitasapainon palauduttua, Journal of Experimental Social Psychology raportoi.

Naisten kuukautiskierto voi siis vaikuttaa muun muassa siihen, minkälaisia miehiä hyväksyy treffisovelluksissa ehdokkaakseen. Hormonien voima voi olla hillitön myös yhden illan kumppaneita tavatessa, kun jälkikäteen ihmettelee, miksi hyväksyi kyseisen miehen sänkyseurakseen. Miehet ovat tutkitusti kiinnostuneempia ovuloivista naisista. Munasolun irtoaminen on puhdastaa biologiaa, jolloin nainen on valmiina lisääntymään. Hän pukeutuu joskus jopa huomaamattaan seksikkäämmin ja käyttäytyy keimailevasti.

Mikäli nainen haluaa hyödyntää viehätysvoimaansa ovulaation aikana, kannattaa hänen muistaa hormonien vaikutus arvostelukykyyn. Valintoja ei tarvitse katua jälkikäteen, kun tiedostaa, että käyttäytyminen on väliaikaista. Seksihuumasta voi myös nauttia ja ottaa rehellisesti ilon irti, kunhan muistaa ehkäisyn ja toisen ihmisen kunnioituksen. Jäitä hattuun, ovuloivat kanssasisaret.