46 miljoonaa voittanut suomalainen: ”Kannan itse kauppakassini”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen on tullut viime vuosina muutama poikkeuksellisen suuri rahapelivoitto, joista eräs oli elokuussa 2015 voitettu 46,1 miljoonan euron jättipotti. Suomalaisen insinöörimiehen mukaan multimiljonäärin elämä tasoittui ensihuuman jälkeen puolessa vuodessa.

– Ensimmäinen puoli vuotta meni jonkinlaisessa hämmästyksessä ja sumussa, ja välillä jopa pelossakin. Sitä tunnetta on vaikea edes jälkikäteen ymmärtää miltä silloin tuntui. Ja sitä tunnetta on vaikea edes täysin kuvailla ulkopuoliselle miltä oikeasti tuntui, mies kertoo.

– Puolen vuoden jälkeen oloni vähän rauhoittui ja aloin ymmärtää asiaa paremmin ja uskoin että näin on nyt oikeasti käynyt. Nyt kahden vuoden jälkeen voin sanoa, että tilanne on normalisoitunut ja olen asian kanssa sinut. Uskallan olla sellainen kuka olen ja elää omaa elämääni sellaisena kuin haluan.

Miljonäärin asemaan tottuminen oli projekti, joka tulee aniharvan suomalaisen kohdalle.

– Monta kertaa sitä tuli mietittyä että nyt kun olen miljonääri, niin minkälainen minun kuuluisi olla? Nyt kahden vuoden jälkeen huomaan, että tällainen olen, ihan sama ihminen kuin ennenkin. Käyn kaupassa ja kannan itse kauppakassini autoon, teen ruokaa ja joskus matkustelen. Paljon ihan arkisia asioita edelleen, vaikka paljon teen asioita, joita en ennen pystynyt tekemään. Nautin kyllä tästä elämäntilanteesta tosi paljon! Kukapa ei nauttisi?

Voittajalla on kymmenien miljoonien omaisuus, mutta rahaa ei silti tuhlata päättömästi.

– Niin hassulta kun se kuulostaakin, niin olen tarkempi tekemissäni päätöksissä kuin ennen. Mietin tarkkaan että onko minulla tarvetta, kun olen jotakin ostamassa. Kun tarvitsen jotain, niin kyllä sen ilon aina itselleni kuitenkin annan ja ostan haluamani. En kuitenkaan nuukaile, mutta järkeilen.

– Oma terveyteni on noussut minulle vielä tärkeämmäksi kuin ennen olen asiasta edes ajatellut. Olen panostanut omaan hyvinvointiini urheilemalla ja terveellisillä elämäntavoilla muutenkin. Liikun päivittäin.

Haastavinta jättipotin voittamisesssa on ollut kohdata kateellisia ihmisiä.

– Kohdata ihmisiä joiden mielestä toisen menestyminen on kadehdittavaa. Tähänkin asiaan on oppinut suhtautumaan, mutta alkuun se oli hankalaa. Luonteeltani olen ihan sama ihminen kuin ennenkin muuten, mutta vieraiden ihmisten seurassa olen nykyään varautuneempi ja varovaisempi.

– Tietysti voitto antaa mahdollisuuksia elää elämää vähän eri tavoin kuin ennen insinöörinä palkkatyössä, niin elämäni saattaa näyttää sivusta vähän erilaiselta. On ihan mieletön tunne kun voi toteuttaa omia unelmia. Esimerkiksi on ihanaa loikoilla koko marraskuu-joulukuu Espanjan huvilalla auringossa kun Suomessa sataa vettä ja on pimeätä. Ihan vaikka siksi että jos ei huvita olla vesisateessa.