Näyttelijälle tappouhkauksia Trump-pilan takia – työtarjoukset loppuivat kuin seinään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen koomikko Kathy Griffin julkaisi viime vuoden toukokuussa verkossa kuvan, jossa hän piteli Donald Trumpilta näyttävää veristä päätä. Kuva oli osa valokuvaussessiota, joka meni monen mielestä mauttomuuksiin. Myös Griffin itse pahoitteli tapahtunutta sosiaalisessa mediassa.

Kuva on tullut kalliiksi komediennelle. Nainen kertoo menettäneensä lukuisia työtarjouksia kiistanalaisen otoksen takia. Lisäksi hänen henkensä on uhattuna, kun fanaattiset Trump-fanit lähettävät hänelle tappouhkauksia yhä edelleen. Yhdysvaltain salainen palvelu käynnisti taannoin kuvan takia virallisen tutkinnan, mutta nyt joudutaan tutkimaan myös Griffinin saamia tappouhkauksia.

Komediatähti on kertonut Hollywood Reporterille toimittaneensa vakavimmat uhkaukset suoraan FBI:lle. Nainen on jakanut uhkaukset harmittomiin, kyseenalaisiin ja vaarallisiin. Hän joutuu jatkuvasti arvioimaan, minne on tarpeeksi turvallista mennä.

Nainen on uhattu ampua lavalle ja hänen päänsä on uhattu leikata irti. Hänen mielestään on epäreilua, että on joutunut mustalle listalle poliittisen vitsin takia, kun samaan aikaan rikoksista tuomitut julkkikset voivat työskennellä vapaasti.

– En tehnyt rikosta. En raiskannut ketään. En pahoinpidellyt ketään. En ajanut ajoneuvoa päihtyneenä. Tarkoitan, että herranjumala tuolla on vapaana julkkiksia, jotka ovat tappaneet ihmisiä!