Kim Kardashian suututti fanit kampauksellaan – syytetään nyt kulttuurin omimisesta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Realitytähti ja kolmen lapsen äiti julkaisi sunnuntaina sosiaalisessa mediassa videon, jonka sisältö sai todella monet naista seuraavat fanit raivostumaan. Snapchat-videolla Kim Kardashian esitteli cornrow-lettikampaustaan, mutta kertoi, että kampauksen inspiraationa toimi Bo Derek.

Bo Derek on amerikkalainen 61-vuotias näyttelijä, joka ihastutti eräässä elokuvaroolissaan hänelle tehdyllä lettikampauksella. Kampaus ei kuitenkaan ole Derekin keksimä millään tavoin, vaan tulee suoraan afrikkalaisesta kulttuurista ja siihen liittyvästä tavasta, jolla naiset letittävät hiuksiaan.

Kim Kardashianin nimetessä kampauksensa muusaksi Bo Derekin, fanit alkoivat syyttämään naista kulttuurillisesta omimisesta ja varastamista. Moni suuttui siitä, että nainen nimesi videollaan valkoihoisen näyttelijän, vaikka lettikampaukset ovat todella tunnettu osa afrikkalaista kulttuuria.