Maailman suurin raketti Falcon Heavy laukaistu avaruuteen – katso suoraa lähetystä tästä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman mullistaneen Teslan perustaja, visionääri Elon Musk, tunnetaan myös niin ikään mullistavan SpaceX-yhtiön perustajana. Tänään Musk ja SpaceX tekivät historiaa lähettämällä maailman suurimman raketin avaruuteen.

Päivitys: Falcon Heavy -raketin keskiosa näyttää tuhoutuneen laskeutumisessa.

Kennedyn avaruuskeskuksesta hetki sitten laukaistun raketin laukaisua siirrettiin pariin otteeseen tuuliolosuhteiden johdosta, mutta lopulta laukaisuajaksi ilmoitettiin kello 22.45 Suomen aikaa. H-hetki koitti hetki sitten, ja laukaisu sujui täysin odotetusti ja ilman ongelmia. Raketti nousi sekä ilmaan että kiiti avaruuteen odotettua merkittävästi nopeammin.

Suora lähetys on päättynyt.Katso kuvat laukaisusta tästä!

SpaceX, Teslan kiertorata avaruudessa

Falcon Heavy -raketin neitsytlennolla ei ole mukana varsinaista hyötykuormaa, vaan sen sijaan mukana on Elon Muskin tummanpunainen Tesla Roadster -urheiluauto, joka lähetettiin ikuisiksi ajoiksi Aurinkoa kiertävällä radalle. Erikoista on myös se, että auton äänentoistosta soitetaan David Bowien kappaletta Space Oddity ja auton kyydissä on Star Man -niminen nukke.

SpaceX ilmoitti jo aiemmin, että sen tavoitteena on auttaa ihmiskuntaa muuttamaan muille planeetoille. Tavoitetta varten se päätti kehittää maailman ensimmäisen raketin, joka voi laskeutua ehjänä takaisin maahan ja jota voidaan siten käyttää myös uudelleen. Alkuvaiheen vaikeuksien jälkeen raketit saatiin lopulta toimimaan ja laskeutumaan onnistuneesti maahan. Raketti säästää merkittävästi kuluja myös esimerkiksi avaruusasemalle suuntautuvissa kuljetuksissa.