UAV-kopterilentäjän käsittämätön temppu – syöksyi matkustajakoneen yläpuolella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina nopeasti yleistyneet miehittämättömät UAV-kopterit ovat aiheuttaneet osaamattomissa käsissä jo lukuisia vaaratilanteita ja pieniä onnettomuuksia, mutta nyt eräs UAV-lennättäjä on syyllistynyt tempaukseen, joka vaaransi satojen ihmisten hengen matkustajalennolla.

Verkossa julkaistiin nimimerkillä James Jayo Older video, jossa nähdään miten lennättäjä odotti matkustajakonetta sen laskeutumisreitin yläpuolella Las Vegasin McCarranin lentokentän liepeillä. Lentokoneen sattuessa kohdalle lentäjä syöksyi laitteellaan nopeasti alas, jotta hän sai kuvattua mielestään upean videon.

Ihastusten sijaan video aiheutti kuitenkin järkytystä, sillä lentokoneeseen osuessaan se olisi voinut aiheuttaa valtavan katastrofin. Onneksi tällä kertaa UAV-kopteri ei osunut lentokoneeseen. Asiasta uutisoineen Air Transport World -lehden mukaan tällaiset tempaukset aiheuttavat rajoituksia kaikille UAV-käyttäjille.