Unohda laihdutuskuuri ja kuntoilu – yksi seikka on niitä tärkeämpi!

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Unen merkitystä ja tärkeyttä ei voi vähätellä. Samaan aikaan, kun ihmiset lupaavat alkuvuodesta syödä terveellisemmin ja kuntoilla enemmän, saattavat he pitää yöunia vähempiarvoisena panostuksen aiheena. Tämä on väärin.

Usein ihminen voi kokonaisvaltaisesti paremmin yksinkertaisesti nukkumalla tarpeeksi. Säännöllisen unirytmin avulla voi saavuttaa kokonaisvaltaista hyvinvointia, kun panostaa nukkumiseen ja unenlaatuun. Loput terveellisemmistä elämäntavoista saattaa syntyä itsestään, kun ihminen on levännyt ja pirteä.

Monet saattavat käyttää runsaasti riihikuivaa treenivaatteisiin, mutta eivät raaski maksaa laadukkaasta yöpaidasta tai pyjamasta. Nukkumiseen on järkevää satsata, sillä toiminnan parissa vietetään kolmasosa päivästä. Kolmasosa koko elämästä. Eikö olisi ihanaa, että unet voisivat olla koko hyvinvoinnin perusta?

Mainioita yöunia voi saavuttaa terveellisen elämäntavan avulla, mutta sama toimii myös toisinpäin. Panosta oikeanlaiseen sänkyyn, lakanoihin, makuuhuoneen valaistukseen ja ilmastointiin. Osta laadukas silmikko tai pimennysverho, koska pian aamut ovat taas valoisia.

Muista, että tyynyllä on runsaasti merkitystä niska- ja hartiaseudun hyvinvoinnissa. Noudata iltarutiineja, jotta nukahtamisesta tulee helpompaa. Nukkumista voi seurata aktiivisusrannekkeiden avulla samaan tapaan kuin liikkumista.

I love to make shapes in my sleep

A post shared by Heathcliffe (@lovelyheathcliffe) on