Japanilainen urheilija kärähti törkeästi – pani doping-aineita kilpailijan juomaan!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Japanilainen 32-vuotias meloja Yasuhiro Suzuki on saanut kahdeksan vuoden kilpailukiellon kiellettyjen aineiden käyttämisestä. Miehen oma doping-testi oli puhdas, mutta hän oli lisännyt aineita kaverinsa juomaan.

Urheilumenestystä tulisi havitella rehellisin keinoin. Vuoden 2020 Tokion olympialaisiin tähtäävä meloja halusi kuitenkin varmistaa menestymisensä. Yasuhiro Suzuki keksi, että mikäli hän panisi kilpakaverinsa juomaan kiellettyjä aineita, ei hänestä olisi uhkaa urheilu-uralle.

Mies ujutti Seiji Komatsun juomaan metandienonia, adrogeeniä ja anabolisia steroideja ennen viime syyskuussa järjestettyä kilpailua, RocketNews24 uutisoi.

25-vuotias Komatsu voitti melontakisan, mutta tulos hylättiin miehen antaessa positiivisen doping-näytteen. Hän sai myös kilpailukiellon. Tutkintojen edetessä kuitenkin selvisi, että mies oli joutunut kilpakumppaninsa uhriksi. Komitea tuomitsi Yasuhiro Suzukin kahdeksan vuoden kilpailukieltoon, eli miestä ei nähdä vuoden 2020 Olympialaisten Japanin melontajoukkueessa.