Tesla kiitää kohti ääretöntä kiertoradallaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teslan perustaja Elon Muskin perustama SpaceX-yhtiö lähetti eilen illalla Suomen aikaa avaruuteen Tesla Roadster -henkilöauton, kun se testasi yhtiön rakentaman maailman tämän hetken suurimman raketin toimintaa. Operaatio sujui upeasti, ja parhaillaan henkilöauto kiitää avaruudessa.

Päivitys: Suora lähetys avaruudesta on nyt päättynyt. Tallenteen voit katsoa tästä.SpaceX lähetti autosta suoraa lähetystä verkossa niin pitkään kuin yhteys autoon säilyi. Auton oli määrä kiertää Aurinkoa hieman Maata suuremmalla kiertoradalla (kuva alla), mutta tuoreimpien tietojen mukaan suunnitelma ei aivan onnistunut. Nyt urheiluauto näyttää nimittäin kiertävän Aurinkoa selvästi odotettua pidemmällä kiertoradalla.

SpaceX, Teslan kiertorata avaruudessa
SpaceX