Vauva syntyi Vantaan moottoritiellä – pelastuslaitos julkaisi suloisen kuvan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa ambulanssisynnytysten määrä on noussut viime vuosien aikana, koska pienet paikkakunnat ovat joutuneet lakkauttamaan synnytysosastojaan. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos julkaisi eilen kuvan Vantaalla moottoritien varrella maailmaan syntyneestä lapsesta.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen Facebookissa on julkaistu vastasyntyneen vauvan kuva. Pienokaisen vanhemmat olivat matkalla synnytyssairaalaan, kun vauva ilmoitti tulostaan tien päällä. Onnellinen perhetapahtuma eteni moottoritien varressa paikalle soitetun ambulanssin avustuksella. Ensihoitajat pääsivät auttamaan uutta ihmisen alkua maailmaan.

Keski-Uusimaa -sanomalehden mukaan terve poikavauva oli syntyessään 4.125 grammaa ja 52 senttimetriä.

Matkalla tapahtuva synnytys ei ole harvinaista, sillä äidin adrenaliiniarvot nousevat usein sairaalaan lähtiessä. Yleensä ambulanssissa ja autossa tapahtuneet synnytykset ovat hyvin nopeita ja kaikki asianosaiset saavat hoitoa sairaalaan päästyään. Naisen keho on suunniteltu synnyttämistä varten ja vartalo tietää usein mitä pitää tehdä.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ensihoitoyksikön aamu valkeni elämän ihmeeseen moottoritien varressa. Pelastuslaitos onnittelee koko perhettä. (Kuvan julkaisemiseen on äidin lupa).

Publié par Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sur mercredi 7 février 2018