Pudotatko painoa? Tässä parhaat proteiinilähteet ruokavalioon

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Proteiini on kaikkien painontarkkailijoiden paras kaveri. Sen sulatteleminen kestää kauemmin elimistössä ja siksi se myös pitää kylläisenä pidempään. Lihakset tarvitsevat raaka-aineekseen proteiinia, jotta ne voisivat kehittyä ja polttaa kehossa olevaa rasvaa. Nyt on listattu kahdeksan parasta proteiinilähdettä.

Kananmunat ovat proteiinihimoisten ihmisten suosikkiruokaa, sillä niissä on paljon proteiinia suhteessa kalorimäärään. Myös lohessa on runsaasti proteiinia sekä äärimmäisen terveellisiä omega-3 -rasvahappoja. Kaikki kuntoilijat tietävät, että raejuusto on varsinainen proteiinipommi, joka on myös ravintoarvoonsa verrattuna edullista.

Kananrinta on myös erinomainen proteiininlähde laihduttajalle, ja siitä voi jalostaa satoja erilaisia ruokia. Linsseissä puolestaan on proteiinin lisäksi myös tuikitärkeää kuitua, joka tasapainottaa verensokeria ja ruoansulatusta. Soijapavuista valmistettu tempe on tofun serkkua, joka sopii myös kasvissyöjien ruokavalioon linssien tavoin.

Ei kannata kuitenkaan unohtaa possunlihan proteiinipitoisuutta, joka on suurin piirtein sama kuin kanan nahattomassa rintapalassa. Mikäli ei raaski tuhlata rahaa tuorelihaan tai raakaan kalaan, voi vaihtoehtoisesti hyödyntää purkitettua tonnikalaa proteiinivajauksessaan. Tonnikala soveltuu sekä kylmiin että lämpimiin ruokiin, Men’s Health muistuttaa.