Stuntmies kuoli The Walking Dead -kuvauksissa – äiti haastoi tuotantoyhtiön oikeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Stuntmies John Bernecker kuoli The Walking Dead -sarjan kuvauksissa viime heinäkuussa. Sijaisnäyttelijä sai vakavan päävamman pudottuaan betonilattialle yli kuuden metrin korkeudesta.

Nyt Bernckerin äiti on nostanut tapaukseen liittyvän oikeusjutun AMC-kanavaa ja Stalwart Films -yhtiötä vastaan. Susan Berneckerin mukaan tuotantobudjettiin kohdistuvat säästöt johtivat puuttellisiin turvatoimiin sarjan kuvauksissa.

Kanteessa nimetään AMC-kanavan ja Stalwart Filmsin ohella myös muun muassa jakson ohjaaja ja stunttikoordinaattori. Susan Bernecker toivoo poikansa kuoleman johtavan parempiin sijaisnäyttelijöiden turvatoimiin. AMC on sittemmin kommentoinut oikeusjuttua tiedotteessaan.

– Otamme työntekijöidemme turvallisuuden erittäin vakavissaan. Turvatoimemme täyttävät tai ylittävät alan vaatimukset, AMC kirjoitti Page Six -sivuston mukaan.