Sensaatiomainen löytö! Katastrofi paljasti kellarista 130-vuotiaita samppanjapulloja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tunnettu ranskalainen samppanjatalo Pol Roger on tehnyt uskomattoman löydön. Samppanjatalo koki katastrofin 23. helmikuuta vuonna 1900, kun yön aikana viinikellarin kaksi kerrosta romahti. Romahduksen myötä 1,5 miljoonaa pulloa ja arviolta 500 tynnyrillistä pullotusvalmista samppanjaa hautautui maan uumeniin.

118 vuotta myöhemmin uuden pakkauslaitoksen perustuksia porattaessa koettiin yllätys. Työmiehet löysivät tyhjiön. Tammikuun 15. päivä porauksessa löydettyä tyhjiötä tutkiessa vastaan tuli paljon lasinsirpaleita, mutta kaivauksia jatkaessa löytyi yksi täysin ehjä pullo.

Kellaripäällikkö Dominic Petit seuraajansa Damien Camberesin kanssa ei voinut vastustaa kiusausta, vaan he laajensivat tyhjiön tutkimista. Toisena päivänä he löysivät kuusi pulloa ja kolmantena päivänä 19 pulloa täysin koskematonta samppanjaa.

Viinien laatu on pysynyt laboratoriotutkimuksien perusteella hyvänä, vaikka vanhimmat pullot ovat arviolta 1887 vuosikertaa ja nuorimmat vuoden 1898 tuotantoa. Mikäli porauksia jatketaan, niin alimmasta romahtaneesta kerroksesta saattaa löytyä vielä vanhemman vuosikerran pulloja.