Optinen harha hämmästyttää – näin silmäsi huijaavat sinua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmissilmää ja ihmismieltä on helppoa huijata melko yksinkertaisilla optisilla harhoilla. Nyt hämmennystä on aiheuttanut kaksi vierekkäistä kuvaa, joita on vaikea uskoa samoiksi. Otokset näyttävät nopeasti katsottuna esittävän samaa katua mutta eri kohdista kuvattuna.

Oikeanpuoleisessa kuvassa tie näyttää kallistuvan enemmän oikealle päin. Tosiasiassa kyseessä on kuitenkin yksi ja sama kuva. Tämän todistaa esimerkiksi Reddit-sivustolla jaettu gif-animaatio, jossa toinen kuvista siirretään toisen päälle.

Kyseessä on klassinen optinen harha, joka on tuttu muun muassa niin kutsutusta Kahvilan seinä -illuusiosta. Siinä mustien ja harmaiden palkkien välissä kulkevat harmaat viivat näyttävät vinoilta, vaikka ne ovat tosiasiassa suoria.

 

View post on imgur.com

View post on imgur.com