Rahalla ei muka saa onnea? Nämä ostokset auttavat silti

Lifestyle Lux Ohhoh! Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmisen taloudellinen tilanne määrittelee nykyaikana harmittavan paljon hänen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja asemaa yhteiskunnassa. Vaikka sanotaan, että rahalla ei voi saada onnea, voi joillakin hankinnoilla helpottaa elämää ja rahaa voi investoida onnellisuutta tuottaviin esineisiin ja asioihin.

PureWow on nyt listannut asioita, jotka todistettavasti kohottavat omistajansa mielialaa. Laadukkaat tuotteet voivat parhaimmillaan tehdä elämästä laadukkaampaa, jolloin nukkuminen, syöminen tai peseytyminen sujuvat paremmin. Perustoimintojen lisäksi ihminen voi nauttia ripauksesta ylimääräistä luksusta.

Terveyttä tai rakkautta ei voi hankkia rahalla ja monet nautintoa tuottavista asioista on ilmaisia, mutta kyllä rahallakin voi hankkia onnea tuottavia esineitä kotiin.

Esimerkiksi eteerisiä öljyjä annosteleva ilmankostutin tarjoaa aromaterapian kaltaista nautintoa vaikkapa päivittäin. Erilaiset tuoksut vaikuttavat ihmisen mielialaan ja jopa terveyteen.

Osa uskoo kristallihoitoihin ja muihin vaihtoehtoisiin hyvinvointimenetelmiin. Sen sijaan tiede on todistanut, että probioottien ja D-vitamiinivalmisteiden syöminen vahvistaa elimistön hyvinvointia ja siten myös onnellisuutta.

Itsetutkiskelu on mainio keino kohottaa mielialaa ja elämänlaatua. Mikäli ei jaksa kirjoittaa päivittäin päiväkirjaa, voi hankkia itselleen kirjasen, jonne kirjoittaa joka päivä yhden lauseen.

Kun lauseesta tekee kiitollisuutta korostavan, nousee myös oma onnellisuus kuin huomaamatta. Kannattaa myös panostaa pieniin nautintoihin, kuten kylpysuolaan, tuoksukynttilöihin, suolakivilamppuihin, mukaviin kotiasuihin ja puhtaisiin lakanoihin.