Tulivuori purkautui Indonesiassa – valtava sienipilvi kohoaa taivaalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Indonesiassa sijaitseva Sinabungin tulivuori on ollut aktiivinen vuodesta 2013 lähtien. Nyt se on jälleen purkautunut, nostaen taivaalle suurikokoisen tuhkapilven. Sinabungin tuoreimman purkauksen myötä tuhkaa kohosi yli seitsemän kilometrin korkeuteen.

Purkauksen myötä paikallisen lentoliikenteen reittejä on jouduttu muuttamaan. Maanantaiaamuna alkaneen purkauksen myötä lähialueilla koettiin useita maanjäristyksiä, ja vuorta ympäröiviin kyliin satoi Telegraph-lehden mukaan pieniä kiviä.

Sinabungin välittömässä läheisyydessä ei ole ollut asutusta vuosiin tulivuoren aktiivisuuden vuoksi. Purkausta todistettiin noin 24 kilometrin päässä sijaitsevasta Berestagin kylästä. Verkossa levinneissä videoissa ja kuvissa nähdään, kuinka taivaalle nousee valtava sienen muotoinen tuhkapilvi.

 

#february #19th #2018 #sinabung #sinabungmountain #gunungsinabung #sinabungerupsi

A post shared by Agnes (@agnezdiann) on