NASA julkaisi kuvan: Näin kaunis Suomi on nyt avaruudesta käsin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Polaaripyörteen mukanaan tuomat paukkupakkaset ovat koetelleet viime vuorokausina koko Suomea. Arktisten pakkasten odotetaan vain kiristyvän lähipäivinä. Talven myötä Suomi on saanut päälleen jää- ja lumipeitteen, joka erottuu avaruudesta saakka.

Tämä käy ilmi NASAn sateliitin MODIS-instrumentin ottamasta tuoreesta valokuvasta. Ilmatieteenlaitoksen Twitter-sivun mukaan MODISin keräämää dataa vastaanotetaan Sodankylässä sijaitsevassa Arktisessa avaruuskeskuksessa. Upea kuva lähti leviämään sosiaalisessa mediassa etenkin sen jälkeen, kun Suomen Luonto -lehti jakoi sen Facebookissa.

Kylmät talvikelit tulevat näillä näkymin jatkumaan vielä ensi viikolla. Odotettavissa saattaa olla yli 20 asteen pakkasia, mikä on etenkin Etelä-Suomessa helmikuun lopulla harvinaista.

 

Nyt on jäätä. Suomi tänään. Kuva FMI Arc / Modis

Publié par Suomen Luonto sur mardi 20 février 2018