Facebook ja Instagram kaatuneet – ei ole syytä paniikkiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on tänään iltapäivällä kärsinyt teknisistä ongelmista ympäri maailmaa, kun verkkopalvelu on ollut ajoittain kaatuneena ja sen käyttäjät eivät ole päässeet sisään palveluun. Sen sijaan heidän selaimeensa on tullut virheilmoitus. Sama tilanne oli myös Facebookin omistamassa Instagramissa.

Facebook

Suomalaisilla käyttäjillä ongelmat ovat ilmenneet erityisesti tietokoneiden selaimissa, sillä älypuhelimilla palvelussa ei ole ollut ainakaan merkittäviä katkoksia. Ensimmäinen noin vartin kestänyt katkos koettiin Suomessa noin kello 13.00 aikaan ja toisen kerran palvelu kaatui kello 13.40 aikoihin. Ongelma ei ole koskettanut koko maailmaa, vaan ainoastaan osaa siitä.

Merkittävä osa verkkosivuista sisältää esimerkiksi sivujen tykkäyksiä laskevia toimintoja sekä Facebookin kautta toteutettavia kommenttikenttiä, jotka olivat ainakin osittain poissa pelistä varsinaisen sivuston ongelmien myötä. Tätä kirjoitettaessa Facebook ei toimi selaimella lainkaan, mutta yhtiön oma sovellus toimii vielä normaalisti. Myös Instagram on edelleen kaatunut.

Tuttuun tapaan suuren verkkopalvelun kaatuessa aiheeseen liittyvät meemit alkavat levitä nopeasti. Katso tästä päivän hauskimmat somevitsit Facebookin ja Instagramin kaatumisesta.