Estä krapula näillä keinoilla – kuusi vinkkiä listattiin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Krapula-aamuna herätessä voi kärsiä pahanlaatuisesta päänsärystä, ikävästä mausta suussa ja tärisevästä olotilasta. Tällöin voi tuntua vaikealta raahautua edes vessaan, saati jääkaapille tai vesihanan ääreen. Krapuloita voi ehkäistä helposti juomalla oikein alkoholia.

Aina ei tarvitse vetäistä vodkapulloa kotona ja lärvilautasta baarissa. Sivistynyt alkoholin nauttiminen saattaa kuulostaa joidenkin korvaan naurettavalta, mutta se on hyvinkin kansainvälinen ja hyväksytty tapa. Alkoholi on osa kulttuuria, eikä koko kulttuuri. Vartalo pystyy käsittelemään suurin piirtein yhden alkoholiannoksen tunnissa, joten kannattaa nauttia viinilasillisten ja tuoppien välissä vettä, Men’s Health muistuttaa.

Krapulaa voi myös ehkäistä valitsemalla nautittavaksi puhtaampia alkoholijuomia. Yksi hyvä nyrkkisääntö on se, että mitä tummempaa juoma on, sitä enemmän siinä on erilaisia yhdisteitä. Nämä yhdisteet saattavat jäädä elimistöön tuottamaan krapulaa, vaikka varsinainen alkoholi olisikin jo palanut pois kehosta. Myös useiden eri alkoholilaatujen nauttiminen voi laukaista huonon olotilan seuraavana päivänä.