Tutkimus paljasti: Tehokas kipulääke löytyy maustehyllystä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maustekurkuman terveellisyydestä ja sen laihduttavasta vaikutuksesta on tehty tutkimuksia, joiden perusteella laihduttajia onkin kehotettu lisäämään maustekurkumaa ruokavalioonsa. Kurkumalla on todettu olevan kipua lievittäviä ominaisuuksia ja sitä on hyödynnetty bakteerien ja virusten torjumisessa.

Nyt maustekurkuman sisältävän kurkumiinin on todettu lievittävän lihas- ja luuperäistä särkyä tehokkaammin kuin perinteiset kipulääkkeet. Daily Mail -sivusto kertoo Italiassa tehdystä tutkimuksesta, joka suoritettiin 50 rugbypelaajan avulla. Pelaajat kärsivät luu- ja lihasperäisistä kiputiloista, jotka olivat useiden taklausten seurausta.

Puolet pelaajista söivät särkyyn ibuprofeenia tai parasetamolia, ja puolet kurkumiinia sisältävää Turmeric+ -nimistä valmistetta. Turmeric+ -tableteissa on gramman verran hyvin puhdasta kurkumiinia, joka imeytyy kehoon 30 kertaa tehokkaammin kuin maustekurkuman kurkumiini. Tutkimuksen jälkeen huomattiin, että kurkumiini auttoi särkyyn yhtä hyvin ellei jopa paremmin kuin kipulääkkeet, ja vieläpä ilman negatiivisia sivuvaikutuksia.