Miksi miehet ghostaavat? Seitsemän yleisintä syytä on tässä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Deittailukulttuuriin kuuluu nykyisin runsas viestittely ja kuvien lähettely. Digitaalisella aikakaudella toisen ihmisen kanssa aloitettu keskustelu on yhtä helppo lopettaa kuin aloittaa. Mikäli toinen osapuoli lopettaa yllättäen yhteydenpidon, voidaan puhua ghostaamisesta.

Nyt on listattu seitsemän yleisintä syytä sille, miksi miehet ghostaavat naisia. Miehet rakastavat saalistamista, joten mikäli nainen on selkeästi heitä kiinnostuneempi, voi kaksilahkeinen menettää oman mielenkiintonsa. Naisessa ei ole silloin tarpeeksi haastetta. Osa miehistä on puolestaan liian pelkureita kertomaan joitakin asioita suoraan ja päin kasvoja. Tällöin he turvautuvat yksinkertaisesti katoamistemppuun.

Nykyisin on helppo etsiä potentiaalista seuraa treffisovelluksista nopealla tahdilla, kun edellinen tuttavuus ei miellytä. Silloin saatetaan tehdä myös hätiköityjä päätöksiä toisesta henkilöstä, jolloin hänet yksinkertaisesti hylätään saman tien, kun oma kiinnostus ei täytä kaikkia kriteerejä. Osa miehistä ghostaa myös naisia, jotka tuntuvat liian työläiltä tai vaativat liikaa aikaa osakseen.

Epävarmuus saattaa tehdä tepposet ja tällöin mies saattaa lopettaa yhteydenpidon yksinkertaisesti pelätessään tulevansa itse torjutuksi. Mikäli nainen esittää liian vaikeasti tavoiteltavaa, voi miehen kiinnostus muuttua järkisyistä olemattomaan. Toisaalta mies on voinut tavata toisen naisen, jolle haluaa osoittaa energiansa ja jättää siksi kaikki muut vaille huomiota.

Lähde: YourTango