Silmiähivelevän näyttävä kissakakku! Toimii zoetroopin tavoin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Nykyisin jopa kotileipurit osaavat valmistaa upeita kakkukokonaisuuksia, joissa lopputulos on taideteokseen verrattavissa oleva luomus. Nyt esittelyyn nousee kondiittori Alexandre Duboscin valmistama kissakakku, joka lyö kaikki ällikällä.

Suklaapitoinen kissakakku on nimittäin valmistettu siten, että se luo illuusion liikkuvista kissahahmoista pyöriessään. Kissakakku pyörii ympäri ja sen pienet yksityiskohdat muodostavat oman pienen animaationsa. Gâteau Gato -niminen kondiittorin taidonnäyte on viimeistelty jokaista pientä yksityiskohtaa myöten.

Kakussa seikkailee tunnettuja kissahahmoja, kuten Felix-kissa ja Maneki neko -patsasta muistuttava onnea tuova kissa. Kakun muoto on puolestaan rakennettu zoetrooppia mukailevaksi, mikä luo illuusion hahmojen liikkeestä. Sama leipuri on toteuttanut muitakin animaatiokakkuja.