Viime yönä upea täysikuu! Somessa leviää mahtavia otoksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisia hemmoteltiin viime yönä kirkkaalla tähtitaivaalla ja upealla täysikuulla. Kuutamoa ihailtiin ympäri Suomea, ja etenkin varhain aamulla Kuu oli laskeutuessaan äärettömän kaunis. Moni työmatkalainen ihaili vaaleanpunaisella taivaalla loistanutta kiertolaista.

Auringon valoa kirkkaasti koko yön heijastanut täysikuu näkyi taivaalla vielä aamuseitsemän aikaan, jolloin se oli muuttunut suureksi ja keltaiseksi. Ihmiset ikuistivat kauniin kuutamon myös sosiaalisessa mediassa julkaistaviin otoksiin. Täysikuu saattoi vaikuttaa myös joidenkin ihmisten unirytmiin häiritsevästi.

Kuunkierto on määritellyt ihmisten toimintaa aikojen alusta saakka. Vanhan perinteen mukaan nousevan kuun aikana kannattaa viljellä ja istuttaa kasveja, koska uskomusten mukaan ne kasvavat silloin nopeammin ja paremmin. Kuu vaikuttaa myös vesistöjen käyttäytymiseen.

#täysikuu #fullmoon #lumikenkäily #geokätköily #geocaching #geocachingfinland

A post shared by Raija K (@raija909) on