Manhattan ilmakuvassa – yksinkertaisesti kaunis kaupunkinäkymä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New York Cityn tunnetuin osa lienee Manhattan-niminen saari. Se on 21,5 kilometriä pitkä ja leveimmillään 3,7 kilometriä. Kaistaleella asuu kuitenkin yli 1,5 miljoonaa ihmistä. Lisäksi se on tunnettu pilvenpiirtäjistään.

INature on nyt julkaissut Facebookissa kuvan Manhattanin yläpuolelta. Erikoisesta kuvakulmasta katsottuna huomaa, kuinka korkealle osa saaren rakennuksista kohoaa. Samalla hahmottuu helposti Manhattanin ruutukaava, joa helpottaa suurkaupungin sykkeessä liikkumista.

Keskellä Manhattania on Central Park -niminen keskuspuisto, joka tarjoaa luontoa asfalttiviidakon keskelle. Suomesta pääsee nykyisin Manhattanille suhteellisen edullisesti ja suorilla lennoilla. Kuvan on ottanut Anderw Griffiths.

Aerial view of Manhattan, New York City. Photo/Andrew Griffiths

Publié par INature sur samedi 24 février 2018