Mies, näin olet paras mahdollinen aviomies

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhdeterapeutti Eric A. Williams on kohdannut useita avioeron partaalla olevia pariskuntia uransa aikana. Hän tietää, että liiallinen itsekkyys on yksi onnistuneen liiton kompastuskivistä, jolloin toista osapuolta ei oteta tarpeeksi huomioon. Nyt hän vinkkaa miehille asioita, joiden avulla he voivat jalostaa itsestään unelmien elämänkumppanin.

Naiselle kannattaa osoittaa rakkautta ja näyttää teoilla, kuinka paljon avioliitto merkitsee. Vaimo kaipaa huomiota ja hellyyttä. Onnellinen vaimo tarkoittaa usein myös onnellista avioliittoa. Miehen kannattaa kasvattaa omaa moraalikäsitystään avioliiton vuoksi.

Kun hän on samaan aikaan terveellä itsetunnolla varustettu mies, sujuu kumppanuus jouhevasti eteenpäin. Suhteeseen kannattaa uskoa kuin muuriin ja siihen on yksinkertaisesti sitouduttava täysillä.

Kun mies oppii tuntemaan itsensä, voi hän oppia tuntemaan myös vaimonsa. Kukaan ei ole täydellinen, mutta tosiasioiden myöntäminen voi tehdä elämästä helpompaa, eivätkä kaikki pikkuviat muodostu ongelmiksi. Avioliitto vaatii kompromisseja, joustamista ja ymmärrystä osakseen ja jokainen päivä opettaa lisää. Myös mies kaipaa rakkautta, kunnioitusta, arvostusta ja tukea – tämä kannattaa kertoa myös vaimolle.

Jokaisen aviomiehen kannattaa opetella puhumaan tunteista. Mykkäkoulu tai kuoreen sulkeutuminen on raukkamaista. On hyvä opetella elämään siten, että avioliitto ja perhe on oman elämän ykkösasia. Ilman rakkautta ei ole mitään, Purewow muistuttaa.

Miehet voivat sitoutua ja päättää, että he valitsevat vaimonsa rinnalleen joka päivä. Jokainen päivä ei välttämättä ole onnellinen, mutta jokaisessa päivässä voi olla syytä onneen.

Naiset käyvät kuumana miehiin, jotka osoittavat olevansa tosimielellä parisuhteessa ja tekevänsä kaikkensa suurella intohimolla yhteisen hyvän eteen. He saavat vaimolleen turvallisen ja arvostetun olon ilman, että rakkaudessa olisi jonkinlaisia ehtoja tai itsestäänselvyyksiä.