Japanilainen sähköauto kiihtyy 0-100 km/h 1,9 sekunnissa

Autot · Tim Isokivi

Japanilaisen Asparkin sähköauton kerrotaan kiihtyvän nopeammin, kuin monien bensiinikäyttöisten ajoneuvojen. Aspark Owl -auton laskettiin kiihtyneen nollasta sadan kilometrin tuntivauhtiin vain 1,9 sekunnissa.

Ulkomuodoltaan hieman Batmobilea muistuttava Aspark Owl on varustettu kahdella 40 kilowatin moottorilla. 280 kilometrin tuntivauhtiin kykenevä auto painaa vain 850 kiloa ja on alle metrin korkuinen.

Jalopnik-sivuston mukaan ajoneuvossa oli testitilanteessa kilpa-ajoon suunnitellut renkaat, joiden käyttö on kiellettyä normaaleissa ajo-olosuhteissa. Asparkin tarkoituksena on kuitenkin mahdollistaa nollasta sataan kiihtyminen alle kahdessa sekunnissa myös tavanomaisilla renkailla.

Aspark Owl -auton ensimmäisen 50 kappaleen erän tuotanto aloitetaan lähiaikoina. Sähköauton hinta tulee olemaan 4.4 miljoonaa dollaria, eli noin 3.5 miljoonaa euroa.