Sokeriton mansikkapommi on hiilihydraatiton herkku

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Vähähiilihydraattista ruokavaliota suosivat ihmiset yrittävät pitää päivittäisen hiilihydraattien määrän mahdollisimman pienenä. Toisin sanoen kaikki sokeriherkut menevät automaattisesti kielettyjen syötävien listalle. Nyt on esitelty herkullinen mansikkaresepti, jonka avulla voi kuitenkin nauttia jälkiruokaa suussasulavassa muodossa.

Vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa ei säästellä rasvaa. Itseasiassa ruokavalio hehkuttaa rasvan terveellisyyden puolesta, eikä se kerry elimistöön hiilihydraattien määrän ollessa pieni. Mansikkapommien valmistamista varten tarvitsee:

2,5 desilitraa paloiteltuja mansikoita1 teelusikallinen vaniljauutetta4 ruokalusikallista suolatonta voita huoneenlämpöisenä2 desilitraa maustamatonta tuorejuustoa

Soseuta mansikat ja vaniljauute tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja voi. Nosta seoksesta palloja jäätelökauhalla tai asettele seosta muffinssivuokiin. Jäähdytä vähintään kaksi tuntia, kunnes pallerot ovat kiinteitä. Samalla reseptillä voi tehdä myös muita jälkiruokapommeja vaihtamalla mansikat toiseen raaka-aineeseen.

View this post on Instagram

#strawberryfatbombs #ketolifestyle #ketones #ketosis.

A post shared by Brittany Smith (@befreewithbea) on