Hurja tehdasonnettomuus videolle – kone kaatoi sulatettua metallia lattialle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Netissä leviää parhaillaan viraalina video, jolla nähdään hurja tehdasonnettomuus. Metallinjalostamon sulatettua metallia kuljettava kone menee epäkuntoon. Se kaataa polttavan metallimassan tehtaan lattialle.

Valvontakameran kuvaamalla materiaalilla nähdään, kuinka ihminen kävelee tehdashallissa vain muutamaa sekuntia ennen koneen epäkuntoon menemistä. Sulaa metallia roiskuu kymmenien metrien päähän ja se on todennäköisesti yli tuhat astetta.

Suomi on yksi maailman johtavia maita metallien jalostuksen prosessien kehittämisessä. Teknologiateollisuuden mukaan yli puolet maailman kuparista ja kolmannes nikkelistä valmistetaan suomalaisten kehittämällä ekologisella liekkisulatusmenetelmällä. Menetelmä tuottaa tarvitsemansa energian itse.