Vautsi! Rock-klassikot soitettiin korealaisella kanteleella – tunnistatko jättihitit?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Korealainen Luna Lee on noussut maailman maineeseen erinomaisten soittotaitojensa ansiosta. Nainen näppäilee 12-kielistä Korean kansallissoitin gayageumia tavalla, joka saisi itse Väinämöisenkin huokaisemaan ihastuksesta. Nyt naisen käsittelyyn pääsee rockklassikoita.

Musiikkimestari Luna Lee esittää nyt hittikimaran kaunisäänisellä kanteleella. Hänen hyppysissään soivat Born To be Wild, Come Together ja Every Breath You Take -nimiset ikihitit. Nainen on yhdistänyt laulut taidokkaasti messeväksi sovitukseksi ja hän on nauhoittanut taustamusiikin etukäteen.

Gayageum on Suomen kansallissoittimen kanteleen kaltainen, puusta valmistettu kielisoitin. Muusikko näppäilee soitinta äärimmäisen taitavasti ja on harjoitellut soittamista useamman vuoden ajan. Hän on esiintynyt ympäri maailmaa.