10 minuutin ilotulituksen raketit räjähtivät kerralla – räjähdys videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilotulitusraketteja ohjelmoidaan nykyisin musiikin tahdissa esitettäviksi ja upeasti synkronoiduksi kokonaisuudeksi, jossa katsojat pääsevät nauttimaan taivaan räjäytyksistä usean minuutin ajan. Nyt on kuitenkin testattu, miltä näyttää suuren ilotulitemäärän ampuminen kerralla.

Tom Scott on julkaissut Youtubessa videon, jolla lähetetään taivaan tuuliin Titanium Fireworksin rakettiarsenaali. Ilotulitteet vastaavat määrää, joka riittäisi kymmenen minuutin pituista esitystä varten. Nyt raketit räjäytetään kymmenessä sekunnissa.

Video kestää lähes neljä minuuttia, koska ammattilaiset näyttävät ilotulitteiden asentamisen seikkaperäisesti. Varsinainen ilotulitus alkaa 3:10 minuutin kohdalla. Jättimäinen pamaus ja valoloisto yllättää jopa ilotuliteammattilaiset.