Stressi vaikuttaa miehen spermaan – aiheuttaa tulevissa lapsissa masennusta

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Stressi on ihmisille vaarallista. Se alentaa vastustuskykyä ja saa kehossa tulehdusarvot nousemaan. Nyt uuden tutkimuksen myötä on huomattu, että vanhempien stressi vaikuttaa myös tuleviin lapsiin, koska se muuttaa siittiöiden dna:ta.

Daily Mail -sivusto kertoo Marylandin yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että miesten kokemat paineet ja stressi muuttavat heidän spermansa dna:ta. Tämä johtaa siihen, että vielä syntymättömän lapsen aivojen kehitys tulee kärsimään isän kokeneesta stressistä.

Odottavan äidin on jo pitkään tiedetty vaikuttavan lapseensa omien stressitasojen ja ruokavalionsa kautta. Nyt on kuitenkin saatu selville, että stressistä kärsivien miesten sperma muuttuu niin, että heidän siittämänsä lapset eivät pysty käsittelemään itsekään stressiä niin tehokkaasti. Tämä lisää jälkikasvun keskuudessa mielensairauksia ja masennusta.